Плодов кекс



Порции: 10

Необходими продукти:

• ½ чаша масло
• ½ чаша свинска мас
• 1 чаша (с връх) кафява захар
• 4 яйца
• 1 ¼ чаша пълнозърнесто брашно
• 1 ¼ чаша бяло брашно за сладкиши
• 1 ч. лъжица бакпулвер
• ¼ ч. лъжица индийско орехче
• 1 лъжица меласа
• 800 гр сушени плодове (може и повече), нарязани на ситно
• Кората от 1 лимон - настъргана
• 1 портокал – сока и настърганата кора
• ¼ чаша шери
• 1 лъжица бренди
• 1 лъжица прясно мляко




Начин на приготвяне:

Затоплете фурната на 180 градуса.

Смесете в голяма купа маслото и маста заедно. Добавете захарта и разбийте. Добавяйте яйцата постепенно като разбърквате.добавете останалите съставки.

Сипете в тава за печене на хляб, с хартия за печене. Печете 1 час и 15 минути. Намалете температурата на 150 градуса и печете още 1 час и 15 минути.

Оставете да изстине. Опаковайте в найлоново фолио и оставете кекса да „узрее” за няколко дни.




Вижте още:

Ябълков кейк с хрупкава глазура и топинг с кафява захар

Портокалови сладки с боровинки

Бананов хляб

Кейк с цитрусова глазура