Ароматни хлебчета

Ароматни хлебчета

Време за приготвяне:1 час и 30 минути

Необходими продукти:

За тестото:

  • 1 пакетче суха мая
  • 4 ¼ брашно+ допълнително за поръсване
  • 2 лъжици масло
  • 2 лъжици захар
  • 1 лъжица сол
 

За топинга:

  • 3 лъжици масло
  • ½ лъжица сол
  • ¼ (или повече) лъжица чесън на прах
  • Щипка риган
 
-------

Начин на приготвяне:

Сложете ¼ чаша топла вода в купа за разбъркване. Сипете маята и оставете настрана, докато бухне.
 
Добавете брашното, маслото, захарта, солта и 1 ¼ + 2 лъжици топла вода. Разбъркайте добре. 
 
Извадете тестото и го омесете добре върху набрашнена повърхност. Направете малки франзелки. Покрийте ги с кърпа и ги оставете на топло, докато бухнат и увеличат обема си двойно.
 
Затоплете фурната на 200 градуса.
 
Намажете всяка франзела с масло и поръсете със сол. Печете до златисто (около 15 минути). 
 
Междувременно смесете още сол със чесъна на прах и ригана. Намажете отново с масло готовите хлебчета и ги поръсете с чесновата смес.
 
---
 
Supermag - онлайн супермаркет
 
-----
 
Вижте още: