Канелени рулца



Време за приготвяне: 2 часа и 40 минути

Необходими продукти:

За тестото:

• 2 пакета суха мая
• ½ чаша топла вода
• 4 https://www.supermag.bg/food_products/iaica/qica-6-L-klas-A
• ½ чаша захар
• 2 ч. лъжици сол
• 5 чаши https://www.supermag.bg/Produkti_ot_Italia/Hrani_i_napitki_ot_Italia/view?iid=3597209
• ½ чаша масло (разтопено)

За пълнежа:

• 2 лъжици брашно
• 115 гр масло
• 3/4 чаша кафява захар
• 1 ч. лъжица канела
• ¼ чаша орехи (или други ядки по желание)
• ½ чаша стафиди

За глазурата:

• 1 ½ чаша пудра захар
• 3 лъжици прясно мляко
• 1 ванилия




Начин на приготвяне:

Изсипете маята в топлата вода и оставете за около 5 минути.

Смесете яйцата, захарта и солта. И към тази смес добавете маята. Добавете 1 чаша брашно и бъркайте. Прибавете разтопеното масло и се разбъркайте добре. Постепенно добавяйте останалото брашно. Омесете тестото и оставете да втаса за около 1 час.

Затоплете фурната на 200 градуса.

Намажете с мазнина тава за печене.

Разточете тестото върху повърхност, поръсена с брашно. Намажете с масло. Поръсете със захар, канела, орехи и стафиди. Навийте на руло и нарежете на 8. Завийте ги като кравайчета и ги сложете в тавата. Оставете да бухнат известно време.

Печете 20-25 минути, извадете от фурната и оставете да изстине.

Смесете пудрата захар, млякото и ванилията и полейте студените рулца.




SuperMAG.bg
Снимка: Flickr




Вижте още:

Кейк с цитрусова глазура

Ябълков кейк с хрупкава глазура и топинг с кафява захар

Бананови сладки

Бананов хляб