Меки домашни претцели



Време за приготвяне: 2 часа
Порции: 8 прецела

Необходими продукти:

• 1 ½ чаша топла вода
• 1 лъжица захар
• 1 ч. лъжица сол
• 1 пакетче суха мая
• 4 ½ чаши брашно
• 60 гр масло на стайна температура
• Олио
• 10 чаши вода
• 2/3 чаша сода за хляб
• 1 жълтък разбит с 1 лъжица вода
• Сол




Начин на приготвяне:

Смесете водата, захарта и солта и добавете маята. Оставете 5 минути, докато започне да втасва. Добавете брашното и маслото и бъркайте на бавна скорост за тесто с миксера, докато се смеси добре. увеличете скоростта и бъркайте още малко. Оставете тестото за 5-6 минути.

Сложете тестото в добре намазана с олио купа и покрийте с фолио и оставете на топло 50-60 минути или докато бухне двойно.

Затоплете фурната на 230 градуса. Покрийте тавата за печене с хартия за печене и я намажете с олио.

Сложете содата в 10 чаши вода и я оставете да ври.

Междувременно подгответе плота за работа с тестото като го намажете с мазнина. Разделете тестото на 8 равни части. Всяко от тях го разтеглете като въже и поставете с формата U. Хванете двата края и ги кръстосайте.

Поставяйте претцелите един по един във врящата вода със сода за около 30 секунди.

Подредете ги в тавата, намажете всеки от тях с разбития жълтък и поръсете със сол. Печете до златисто.




SuperMAG
Снимка: Flickr




Вижте още:

Бисквити с лимон и мащерка

Ароматни хлебчета

Бисквити с чедър