Овесени бисквити



Време за приготвяне: 15 минути
Време за печене: 20 минути

Необходими продукти

» 2/3 чаша стафиди
» 2 лъжици ром или уиски
» 8 лъжици масло на стайна температура
» ¼ чаша ябълково пюре
» ¾ чаша кафява захар
» ¾ чаша бяла захар
» ½ ч. лъжица сол
» 1 яйце + 1 белтък
» ¼ чаша прясно мляко
» 1 ванилия
» 2 чаши брашно
» 1 ч. лъжица сода
» ½ ч. лъжица канела
» 2 чаши овесени трици




Начин на приготвяне:

Затоплете фурната на 200 градуса. Сложете хартия за печене в тавата.

Сипете уискито при стафидите и оставете за малко да омекнат.

В купа смесете маслото, ябълковото пюре, кафявата и бялата захар и солта. Разбийте с миксер. Добавете яйцето и белтъка, млякото и ванилията и разбийте.

Смесете брашното, содата и ванилията и ги добавяйте към тестото постепенно като не спирате да бъркате.

Добавете овесените трици и разбъркайте с лъжица.

С лъжица оформяйте и слагайте бисквитите в тавата. Печете, доато по краищата станат кафяви, но в центъра останат меки (17-20 минути).




SuperMag
Снимка: Flickr




Вижте още:

Какаови бисквити

Бананов хляб