Милинки



Милинки
от Пенка Стоянова


НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
  • 1 КУБЧЕ МАЯ,
  • 1 ЯЙЦЕ,
  • 1 СУПЕНА ЛЪЖИЦА ЗАХАР,
  • 1 ЧАЕНА ЛЪЖИЧКА СОЛ,
  • 1 ЧАЕНА ЛЪЖИЧКА ОЦЕТ,
  • 2 СУПЕНИ ЛЪЖИЦИ ОЛИО,
  • 1 КГ ПРЕДВАРИТЕЛНО ПРЕСЯТО БРАШНО.




ПРИГОТВЯНЕ:
МАЯТА СЕ РАЗМИВА В ЛЕКО ЗАТОПЛЕНОТО ПРЯСНО МЛЯКО, КЪМ ТЯХ ПОСЛЕДОВАТЕЛНО СЕ ПРИБАВЯТ – ЯЙЦЕТО, ЛЪЖИЦИТЕ - ЗАХАР, СОЛ, ОЦЕТ И ОЛИО.ОМЕСВА СЕ МЕКО ТЕСТО С ОКОЛО 1 КГ ПРЕСЯТО БРАШНО. ОСТАВЯ СЕ ДА ВТАСА ЗА ОКОЛО 30 МИНУТИ.
ОТ ВТАСАЛОТО ТЕСТО С НАМАЗНЕНИ РЪЦЕ КЪСАМ И ОФОРМЯМ РАВНОМЕРНИ ТОПЧЕТА, НАРЕЖДАМ ГИ НА РАЗСТОЯНИЕ ЕДНО ОТ ДРУГО В НАМАЗАНА С ОЛИО ТАВА. ОСТАВЯТ СЕ ДА ВТАСАТ.
В КУПА НАТРОШАВАМ СИРЕНЕ КЪМ 100-150 Г, ОБЪРКВАМ С 2 ЯЙЦА И 1 КАФЕНА ЧАШКА ОЛИО - НА КАША , И СЕ ЗАЛИВАТ ОТГОРЕ ВТАСАЛИТЕ ТОПКИ ТЕСТО.
ПЕЧЕ СЕ В ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗАГРЯТА ФУРНА НА 150 ГРАДУСА ЗА ОКОЛО 30-40 МИНУТИ. ПО ЖЕЛАНИЕ СЕ ПОРЪСВА С ПУДРА ЗАХАР.
ДОБЪР АПЕТИТ!РЕЦЕПТАТА Е ИЗПИТАНА МНОГОКРАТНО, ИМАМ Я ОТ МОЯ ЛЕЛЯ, КОЯТО МИ Я ПРЕДАДЕ ПОДРОБНО И АЗ Я СПАЗВАМ, КАКТО СЪМ Я ОПИСАЛА.
МИЛИНКАТА МОЖЕ ДА СЕ КОНСУМИРА ПО ИЗБОР С КИСЕЛО МЛЯКО ИЛИ АЙРЯН.