Риба Пиката



Време за приготвяне: 20 минути
Порции: 4

Необходими продукти:

• 2 лъжици зехтин
• 4 филета бяла риба
• Сол и черен пипер
• ¼ чаша брашно
• ¼ чаша бяло вино
• Сок от 2 лимона
• 2 лъжици каперси
• 2 лъжици масло
• 2 лъжици пресен магданоз




Начин на приготвяне:

Загрейте зехтина в голям тиган малко над среда температура.

Овкусете рибата със сол и черен пипер. Оваляйте филетата в брашно като изтръскате излишното. Пържете рибата около 4 минути от едната страна и обърнете. Извадете рибата.

В тигана сипете виното и оставете около 1 минута да ври. Добавете лимоновия сок и каперсите. Добавете маслото и бъркайте, за да се получи сос. Полейте с него рибата и поръсете с магданоз.




Supermag.bg




Вижте още:

Риба, пълнена със зеленчуци

Печен шаран

Печена на фурна риба от Куба