Порции: 6
Необходими продукти:
• 2 стръка праз
• 1 тиквичка
• 1 стрък целина
• 1 червена чушка
• 3 лъжици
бяло вино
• 3 лъжици
зехтин
• Сол и пипер
• 6 цели почистени костури (или друга
риба)
• 1 лимон, нарязан на кръгчета
• Листа свеж босилек
Начин на приготвяне:
Нарежете зеленчуците на ленти и ги смесете. Овкусете ги с малко вино и зехтин и поръсете със сол и пипер.
Затоплете скарата (или фурната) на средна температура. Напълнете рибите със зеленчуците. Сложете резенче лимон във всяка риба, заедно с 1-2 листенца босилек.
Намажете рибите отвън с останалата смес от вино и зехтин.
Печете по 8 минути от всяка страна или до готовност.
Supermag
Вижте още:
Паста с риба тон