Риба, пълнена със зеленчуци



Порции: 6

Необходими продукти:

• 2 стръка праз
• 1 тиквичка
• 1 стрък целина
• 1 червена чушка
• 3 лъжици бяло вино
• 3 лъжици зехтин
• Сол и пипер
• 6 цели почистени костури (или друга риба)
• 1 лимон, нарязан на кръгчета
• Листа свеж босилек




Начин на приготвяне:

Нарежете зеленчуците на ленти и ги смесете. Овкусете ги с малко вино и зехтин и поръсете със сол и пипер.

Затоплете скарата (или фурната) на средна температура. Напълнете рибите със зеленчуците. Сложете резенче лимон във всяка риба, заедно с 1-2 листенца босилек.

Намажете рибите отвън с останалата смес от вино и зехтин.

Печете по 8 минути от всяка страна или до готовност.




Supermag




Вижте още:

Паста с риба тон