Време за приготвяне: 22 минути
Порции: 4
Необходими продукти:
• 4 морски костура или друга морска риба -
ципура,
лаврак(почистени, но цели)
• Сол и черен пипер
• ¾ чаша
зехтин + допълнително ако е необходимо
• ¼ чаша
лимонов сок
• Свеж
магданоз
• Свеж риган
Начин на приготвяне:
Затоплете скарата.
Измийте и подсушете рибата. Овкусете я отвътре със сол и черен пипер. Намажете всяка риба отвън щедро със зехтин и сложете на скарата. Рибата се приготвя за около 6 минути на всяка страна.
Междувременно комбинирайте останалия зехтин с лимоновия сок, магданоза и ригана. Рибата се поднася с лимоновия дресинг.
Supermag.bg
Вижте още:
Пъстърва с мащерка
Риба, пълнена със зеленчуци
Сьомга с цитруси