Риба на скара по гръцки



Време за приготвяне: 22 минути
Порции: 4

Необходими продукти:

• 4 морски костура или друга морска риба -ципура, лаврак(почистени, но цели)
• Сол и черен пипер
• ¾ чаша зехтин + допълнително ако е необходимо
• ¼ чаша лимонов сок
• Свеж магданоз
• Свеж риган




Начин на приготвяне:

Затоплете скарата.

Измийте и подсушете рибата. Овкусете я отвътре със сол и черен пипер. Намажете всяка риба отвън щедро със зехтин и сложете на скарата. Рибата се приготвя за около 6 минути на всяка страна.

Междувременно комбинирайте останалия зехтин с лимоновия сок, магданоза и ригана. Рибата се поднася с лимоновия дресинг.




Supermag.bg




Вижте още:

Пъстърва с мащерка

Риба, пълнена със зеленчуци

Сьомга с цитруси