Печен шаран

Печен шаран

Печен шаран, идеален за Никулден

 

Време за приготвяне: 1 час

 

Необходими продукти:

Шаран (около 3 килограма)
1 зелена чушка, нарязана на ситно
1 морков, настърган
1 глава лук, нарязана на ситно
2 домата, настъргани
½ чаша олио
Сол и пипер
Брашно
Доматено пюре
 
----

Начин на приготвяне:

Нарежете зелената чушка и лука на ситно. Рендосайте моркова и 2 домата. В това време си пригответе тава за печене. Намазнете я и сложете зеленчуците в нея.

Почистете шарана. Овкусете го със сол и пипер, след това го оваляйте в брашно. Поставете го върху зеленчуците и го покрийте с фин слой доматено пюре.
 
Според поверията люспите от шарана трябва да се запазят и раздадат на всеки член на семейството. Люспите се слагат в портфейла и се пазят цяла година, за да носят пари на човека. Миналогодишните люспи трябва да се пуснат на течаща вода
 
 
Печете около 40 минути на 200 градуса. 
 
 
Още продукти за Никулден, вижте тук> 
 
----
 
Supermag

Снимка: Flickr