Печен шаран, идеален за Никулден
Време за приготвяне: 1 час
Необходими продукти:
•
Шаран (около 3 килограма)
• 1 зелена чушка, нарязана на ситно
• 1 морков, настърган
• 1 глава лук, нарязана на ситно
• 2 домата, настъргани
• Сол и пипер
• Брашно
• Доматено пюре
----
Начин на приготвяне:
Нарежете зелената чушка и лука на ситно. Рендосайте моркова и 2 домата. В това време си пригответе тава за печене. Намазнете я и сложете зеленчуците в нея.
Почистете шарана. Овкусете го със сол и пипер, след това го оваляйте в брашно. Поставете го върху зеленчуците и го покрийте с фин слой доматено пюре.
Според поверията люспите от шарана трябва да се запазят и раздадат на всеки член на семейството. Люспите се слагат в портфейла и се пазят цяла година, за да носят пари на човека. Миналогодишните люспи трябва да се пуснат на течаща вода
Печете около 40 минути на 200 градуса.
----
Supermag
Снимка: Flickr