Крокети от риба тон



Порции: 8
Време за подготовка: 25 минути
Време за готвене: 6 минути

Необходими продукти:

» 200 гр. риба тон от консерва, добре изцедена
» 2 стръка пресен лук, нарязан на ситно
» 2 лъжици горчица
» 2 яйца, разбити
» 1 лъжица прясно изцеден лимонов сок
» ½ лъжица сол
» ¼ лъжица черен пипер
» Олио
» Галета




Начин на приготвяне:

Сложете рибата тон, лука, яйцата, горчицата, лимоновия сок, солта, пипера и малко галета в голяма купа и разбъркайте много добре.

Разделете на малки топчета, оформете като кюфтенца и оставете за 15 минути.

Сипете в чиния галета и оваляйте всеки крокет в нея.

Загрейте мазнината в тиган на малко по-висока от средната температура. Пържете крокетите от всяка страна, съответно по 3 и 2 минути (или до златисто).

Изваждайте ги върху кухненска хартия, за да се отцеждат.




SuperMag
Снимка: Flickr