Порции: 8
Време за подготовка: 25 минути
Време за готвене: 6 минути
Необходими продукти:
» 200 гр.
риба тон от консерва, добре изцедена
» 2 стръка пресен лук, нарязан на ситно
» 2 лъжици
горчица
» 2
яйца, разбити
» 1 лъжица прясно изцеден лимонов сок
» ½ лъжица сол
» ¼ лъжица черен пипер
»
Олио
»
Галета
Начин на приготвяне:
Сложете рибата тон, лука, яйцата, горчицата, лимоновия сок, солта, пипера и малко галета в голяма купа и разбъркайте много добре.
Разделете на малки топчета, оформете като кюфтенца и оставете за 15 минути.
Сипете в чиния галета и оваляйте всеки крокет в нея.
Загрейте мазнината в тиган на малко по-висока от средната температура. Пържете крокетите от всяка страна, съответно по 3 и 2 минути (или до златисто).
Изваждайте ги върху кухненска хартия, за да се отцеждат.
SuperMag
Снимка: Flickr