Порции: 4
Необходими продукти:
• 4 бр
пъстърва
• Сол и черен пипер
• 1
лимон, нарязан на кръгчета
• 1 малък портокал, нарязан на кръгчета
• 60 мл
зехтин
•
Мащерка
Начин на приготвяне:
Измийте пъстървата и я подсушете с остър нож направете по три разреза отстрани. Поръсете я със сол и пипер отвътре, а в разрезите сложете по 1 кръгче лимон и по 1 портокал. Покрийте и оставете в хладилника за 2-4 часа.
Налейте зехтина в тиган на висока температура и поръсете с мащерка. Пържете пъстървата в силна мазнина и обърнете, когато кожата стане хрупкава.
Supermag.bg
Вижте още:
Риба, пълнена със зеленчуци
Печен шаран
Сьомга с цитруси