Виенски шницели



Порции: 2
Време за приготвяне: 30 минути

Необходими продукти:

• 8 филии бял хляб без корите
Брашно
• 2 яйца
• 2 лъжици прясно мляко
• Сол
• Черен пипер
• 2 телешки пържоли (или котлети)
• ¼ чаша масло




Начин на приготвяне:

В кухненски робот направете хляба на фини трохи.

Сипете брашното в плоска чиния.

В купа разбийте яйцата и ги смесете с прясното мляко. Добавете сол и черен пипер.

Овалвайте пържолите в брашното и след това ги потапяйте в яйце. Накрая ги поръсете добре от двете страни с трохите.

Затоплете маслото в малка тавичка (добре е да е с незалепващо покритие). Добавете пържолите и пържете като ги обръщате много често. Готвят се около 1 ½ минута от едната страна, докато трохите станат златисти и хрупкави.

Можете да сервирате с лимон или каперси.




Supermag.bg
Снимка: Flickr