Пиле в бира на барбекю



Порции: 2
Време за подготовка: 10 минути
Време за готвене: 60 минути

Необходими продукти:

» 1.5 кг пиле
» Сол
» 1 кенче (350 мл) бира
» Свеж розмарин
» Барбекю (или лютив) сос

Подправки:

» 20 гр сол
» 40 гр чесън на прах
» 50 гр черен пипер





Начин на приготвяне:

Намажете пилето с подправките отвън и отвътре. Оставете в хладилника, докато подготвите барбекюто.

Когато барбекюто се разгори, внимателно издърпайте въглищата по краищата и освободете място в средата. Там поставете кенчето с бира, след като го отворите и излеете част от него (около 60 мл). Може да го поставите и върху скарата.

Сложете розмарин в бирата и отгоре поставете пилето изправено.

Така пилето се нуждае от 1 час, за да се приготви.

Въртете го периодично и поддържайте огъня. Пилето е готово, когато изглежда сочно, след като го прободете с вилица.

Махнете кенчето като внимавате да не се изгорите. Използвайте ръкавици.




SuperMag
Снимка: Flickr