Печени агнешки ребърца

 

<b>Време за приготвяне:</b> 1 час
<b>Порции:</b> 8

Необходими продукти:

Настъргана кора от 2 лимона

2 лъжици нарязан на ситно розмарин

¼ морска сол

Щипка захар

Агнешки ребърца за 8 порции (ненарязани) 

¼ чаша олио от рапица

 

Начин на приготвяне:

1. Смесете лимоновата кора, розмарина, солта и захарта. Поръсете с тази смес котлетите от всички страни. Сложете в затворен съд и приберете в хладилника за една нощ. 

2. Затоплете фурната на 150 градуса.

3. В голям тиган нагорещете олиото на висока температура и запържете котлетите до златисто за около 3 до 5 минути. Обърнете и пържете още няколко минути. 

 

 

 

Разгледай още от нашите SUPER рецепти за месни ястия ТУК>