Мариновани пилешки гърди на скара



Порции: 4

Необходими продукти:

• 2 лъжици балсамов оцет
• 3 ч. лъжици https://www.supermag.bg/food_products/podpravki/suhi-podpravki – мащерка, риган, розмарин
• 2 лъжици горчица
• 2 ч. лъжици чесън на прах
• ¼ чаша зехтин
• Сол и черен пипер
• 4 пържоли от пилешки гърди




Начин на приготвяне:

Смесете оцета, подправките, горчицата, чесъна на прах и намажете със сместа месото. Най-лесно става в найлонов плик, като слагате всичко вътре, заедно с месото, зехтина, сол и пипер и раздрусвате. Така приготвеното месо можете да съхранявате в камерата до 2 седмици.

Затоплете скарата или грил-тигана. Печете размразеното предварително пиле до готовност като обръщате от всяка страна.




Supermag.bg
Снимка: Flickr




Още рецепти с пилешко месо:

Бирено пиле на бербекю

Кордон Бльо на грил