Шоколадов тарт с мед и бадеми

Шоколадов тарт с мед и бадеми

Порции:6-8

Време за готвене:12 минути

 

Необходими продукти:

 

Начин на приготвяне:

Затоплете футната на 200 градуса.
 
Намажете тавата за печене с масло, както по дъното, така и по стените.
 
Бисквитите и бадемите сложете в кухненски робот и смелете на трохи. Добавете маслото и разбийте до еднородна смес. 
 
Изсипете в тавата и печете 12 минути. 
 
Оставете да се охлади за около 20 минути.
 
В малък съд на котлона сипете сметаната и меда и бъркайте на ниска температура, докато меда се разтопи. Увеличете температурата и оставете да заври.
 
В голяма купа сложете шоколадовия чипс и отгоре сипете горещата смес с маслото. Разбъркайте с миксер добре. 
 
Изсипете шоколадовата смес върху бискветаната и оставете в хладилника минимум за 5 часа преди да сервирате. 
 
 
Supermag
 
-----
-Вижте още: