Поширани в червено вино круши с маскарпоне



Време за приготвяне: 1 час
Порции: 6

Необходими съставки:

• 6 круши
• 1 бутилка червено вино
• 1 ванилия
• 2 пръчки канела
• 2 дафинови листа
• 2 чаши захар
• 220 гр маскарпоне (на стайна температура)
• ½ ч. чаша сметана
• Щипка канела
• ½ чаша пудра захар
• 2 супени лъжици масло




Начин на приготвяне:

Обелете крушите.

В голяма тенджера сипете равни части вино и вода и оставете да заври. Добавете ванилия, канела, дафинов лист и захар. Добавете крушите и оставете да къкри 20 минути, докато омекнат. Оставете да се охладят на стайна температура, без да ги вадите от течността.

Откъснете дръжките, но ги запазете и ги издълбайте с малка лъжичка.

Смесете маскарпонето, сметаната, щипка канела и пудра захар. Бъркайте до гладка смес. С помощта на шприц напълнете крушите с тази смес. Накрая сложете дръжчиците за украса.

Сложете соса, в който са врели крушите да къкри, докато се редуцира наполовина и добавете маслото. Полейте крушите с този сос и оставете да се охладят преди сервиране.




Supermag.bg




Вижте още:

Глазирани смокини

Шоколадово-лешникови сладоледени кошнички

Карамелизирани круши с маскарпоне и стафиди