Четири вида курабийки за повече настроение




Навечерието на Коледа постепенно наближава, а с него и нуждата от ароматите, цветовете, вкусовете и моментите, които асоциираме с празника. Коледа отдавна е излязла извън рамките на религиозен празник и днес тя е повече от всичко символ на времето, което прекарваме с близките си, в което споделяме и радваме околните и отделяме време за малките неща. Коледните сладкиши са само едно от милионите неща, които можете да споделите с хората около вас. Не се колебайте и се възползвайте от рецептите, които ви предлагаме, за да зарадвате колеги, приятели, съседи и всички, на които държите.

Курабийки с пълнеж от фъстъчено масло

Запазена марка на американския начин на живот, фъстъченото масло, като че ли остава подценявано у нас и дори може да се окаже трудно за откриване в магазинната мрежа. Не се колебайте да го поръчате от специализиран онлайн супермаркет за чуждестранни храни, за да приготвите този прекрасен коледен сладкиш.

Съставки:

1 ¾ чаша обикновено бяло брашно
½ чаена лъжичка сол
1 чаена лъжичка сода за печене
½ чаша омекнало краве масло
½ чаша бяла захар
½ чаша фъстъчено масло
½ опакована кафява захар
1 разбито яйце
1 чаена лъжичка ванилова есенция
2 супени лъжици прясно мляко
40 миниатюрни формички за къпкейкс

Упътване:

1. Загрейте фурната предварително на 190 градуса. Смесете брашното, солта и содата и оставете настрана.
2. Смесете заедно кравето масло, захарта, фъстъченото масло и кафявата захар, докато не се получи пухкава кремообразна смес. Добавете брашнената смес, ваниловата есенция и млякото. Разпределете сместа в 40 формички и поставете всяка в ненамаслена тавичка за мъфини.
3. Печете на 190 градуса за около 8 минути. Извадете от фурната и незабавно натиснете малката формичка във всяка топка. Оставете да се охлажда и внимателно ги отстранете от тавата.

Коледните браунита на Брук

Това е известна рецепта, считана за един от най-популярните начини за приготвяне на браунита.

Съставки:

1 чаша отпуснато краве масло
3 чаша бяла захар
1 супена лъжица ванилов екстракт
4 яйца
1 ½ чаша обикновено бяло брашно
1 чаша неподсладено какао на прах
1 чаена лъжичка сол
1 чаша шоколадов чипс

Упътване:

1. Загрейте фурната предварително на 190 градуса. Леко намаслете съд за печене.
2. Смесете размекнатото краве масло, захарта и ванилията в голяма купа. Разбийте яйцата едно по едно, като ги разбърквате, така че да се получи еднородна смес.
3. Смесете брашното, какаото и солта, смесете брашното с яйцата, добавете и надребненния шоколадов чипс. Разстелете равномерно сместа в съда за печене.
4. Печете в предварително загрята фурна, докато не извадите клечката за зъби чиста от съда, около 30/40 минути.

Барчета с портокалов мармалад

Съставки:

½ чаша мазнина за тестени сладкиши
½ чаена лъжичка екстракт от бадеми
½ чаена лъжичка ванилов екстракт
1 яйце
1 ½ чаша обикновено бяло брашно
1 чаена лъжичка бакпулвер
½ чаена лъжичка канела на прах
¼ чаена лъжичка карамфил на прах
½ чаена лъжичка сол
1 чаша портокалов мармалад

Упътване:

1. Предварително загрейте фурната до 200 градуса. Намаслете съда, който ще използвате.
2. В голяма купа смесете мазнината за тестени изделия със захарта, ванилията, бадемовия екстракт. Разбийте едно яйце в сместа и бъркайте, докато се получи еднородна смес. В отделна купа смесете бакпулвера, канелата и карамфила и солта. Добавете сместа към първия микс и разбийте добре. Разстелете половината от тестото в съда за печене, покрийте до с плътен слой мармалад и разстелете оставащото тесто отгоре.
3. Печете за около 25 минути, оставете да се охлади преди да нарежете сладкиша на барчета.

Лимонени снежинки

Съставки:

1 чаша обикновено бяло брашно
¼ чаша пудра захар
¼ чаена лъжичка ванилов екстракт
¼ чаена лъжичка сол
За лимоновия слой:
2 големи яйца
1 жълтък
1 чаша бяла захар
2 супени лъжици обикновено бяло брашно
¼ чаша свежо изцеден лимонов сок
1 супена лъжица свежо настъргана лимонова кора
1 чаена лъжица пудра захар (на вкус)

Упътване:

1. Загрейте фурната до 175 градуса С. Леко намаслете 8-инчова тавичка.
2. Смесете в купа чаша брашно и маслото и разбъркайте с шпатула или дървена лъжица, докато се получи нееднородна смес. Смесете четвърт чаша пудра захар, ваниловия екстракт, солта и добавете към сместа с брашното, докато получената комбинация не добие вид на нехомогенно тесто.
3. Намокрете пръстите си и разстелете тестото по дъното на подготвената тавичка. Използвайте вилица, за да направите дупчици в сместа.
4. Печете сместа в предварително загрятата фурна, докато не се позлати леко по краищата, около 22 минути.
5. Разбийте яйцата и жълтъка в купа, смесете със захарта и двете супени лъжици брашно до получаването на еднородна смес. Добавете лимонов сок и лимонова кора и отново разбъркайте за около две минути. Нанесете лимонената смес върху запечения блат.
6. Печете така до образуването на коричка, около 25 минути. Оставете сладкиша да се охлади напълно, преди да го нарежете на барчета. Намокрете ножа преди да започнете разрязването и посипете барчетата с пудра захар.




Източник: allrecipes.com
Снимка: Freeimages.com