Лазаня с печурки



Порции: 6

Необходими продукти:

• Сол
Зехтин
• 350 гр. кори за лазаня
• 4 чаши прясно мляко
• 12 лъжици масло
• ½ чаша брашно
• Черен пипер
• Индийско орехче
• 600 гр печурки
• 1 чаша прясно настърган пармезан




Начин на приготвяне:

Затоплете фурната на 190 градуса.

Затоплете вода в голяма тенджера, добавете малко сол и зехтин и сварете корите лазаня. Изцедете и оставете настрана.

Затоплете млякото на котлона и го оставете настрана. В тенджера разтопете 8 лъжици масло, добавете брашното и бъркайте. Пържете до златисто. Изсипете млякото. Добавете сол, черен пипер и индийско орехче и гответе 3-5 минути на ниска температура като бъркате с дървена лъжица докато сместа се сгъсти.

Нарежете гъбите.

Затоплете 2 лъжици зехтин и 2 лъжици масло в тиган, когато маслото се разтопи добавете гъбите, поръсете със сол и гответе около 5 минути.

Подредете кори лазаня на дъното на тава. Сложете от соса и поръсете с пармезан, повторете така, докато имате още кори. Отгоре трябва да има кори лазаня, поръсете ги с пармезан.

Печете 45 минути или до златисто. Оставете на стайна температура за 15 минути и сервирайте.




Вижте още:

Пълнозърнеста паста с карфиол по сицилиански

Спагети с гъби в сметанов сос