Гретен от тиквички



Време за приготвяне: 1 час
Порции: 6

Необходими продукти:

• 6 лъжици масло + допълнително
• 3 глави кромид лук, нарязани
• 4 тиквички, нарязани на кръгчета
• Сол и черен пипер
• 2 лъжици брашно
• 1 чаша горещо прясно мляко
• ¾ чаша галета
• ¾ чаша настърган кашкавал




Начин на приготвяне:

Затоплете фурната на 200 градуса.

Разтопете маслото в голям тиган на котлона и запържете кула, докато омекне. Добавете тиквичките и захлупете. Гответе, докато омекнат. Добавете солта, пипера и брашното. Разбъркайте. Добавете прясното мляко и гответе докато млякото се сгъсти. Изсипете сместа в тава. Смесете кашкавала с галетата и сложете малко масло отгоре. Печете до златисто – около 20 минути.




Supermag.bg
Снимка: Flickr




Вижте още:

Пълнени чушки с макарони

Лазаня с печурки

Пюре от карфиол

Спанак със сирене в гювече