Скариди в масло



Време за приготвяне: 30 мин.
Порции: 4

Необходими продукти:

• 600 гр скариди (големи)
• Сол и черен пипер
• 2 лъжици масло
• 2 чаени лъжици намачкан чесън
• ¼ чаша сух, бял вермут
• 1 лъжица лимонов сок (прясно изцеден)
• 2 лъжици магданоз, нарязан на ситно
• ¼ ч. лъжица настъргана лимонова кора

Начин на приготвяне:

Подсушете скаридите.

Затоплете голям тиган на средна температура.

Овкусете скаридите със сол и пипер.

Сложете маслото в тигана и когато се разтопи сипете скаридите. Пържете 1 минута без да разбърквате. Добавете чесъна и пържете още 1 минута. Обърнете скаридите и гответе още 2 минути. Извадете ги в съд за сервиране.

В тигана на средна температура затоплете вермута и лимоновия сок. Оставете да ври 30 секунди. Добавете лимоновата кора и магданоза.

Изсипете соса върху скаридите и овкусете със сол и черен пипер.




Още рецепти за предястия:

Пълнени яйца с хайвер

Хрупкави хапки с моцарела, мед и смокини




Supermag
Снимка: Flickr