Пълнени яйца с хайвер



Необходими продукти:

8 яйца
2 лъжици майонеза
2 лъжици бита сметана
2 лъжици прясно изцеден лимонов сок
Сол на вкус
Зелен лук (нарязан на ситно)
Хайвер за украса

Начин на приготвяне:

Сварете яйцата в покрит съд с малко сол във водата. Когато заври водата, намалете температурата и варете 15 минути.

Когато ги свалите от котлона ги сложете под течаща студена вода за около 5 минути.

Обелете яйцата.

Разрежете всяко яйце по дължина и извадете жълтъците. Сложете и белтъци и жълтъците в хладилника за 1 час.

В купа намачкайте жълтъците с помощта на вилица. Добавете майонезата и сметаната и продължете да разбърквате до еднородна смес. Добавете лимоновия сок и солта и отново разбъркайте.

Напълнете половинките белтък с жълтъчената смес. Украсете със зелен лук. Напръскайте с лимонов сок. Поставете в покрит съд или покрийте с фолио и оставете в хладилника.

Преди да сервирате, добавете малко хайвер върху всяко яйце.




SuperMag
Снимка: Flickr