Паста с рукола

Поции: 4-5

Време за приготвяне: 40 минути

 

Необходими продукти:

 

  •  1 лъжица зехтин
  •  2 скилидки чесън, нарязани на ситно
  •  2 чаши сметана
  •  3 лимона
  •  Сол и черен пипер
  •  Малка глава броколи
  •  500 гр. паста (фусили)
  •  250 гр рукола
  •  ½ чаша настърган пармезан
  •  Чери доматчета, нарязани на половинки

 

Начин на приготвяне:

 

На средна температура нагорещете зехтина в тиган. Добавете чесъна и пържете 1 минута. Добавете сметаната, сока и настърганата кора от 2 лимона, сол и черен пипер. Оставете да заври, намалете температурата и оставете да се готви 15-20 минути, докато започне да се сгъстява.

Междувременно накъсайте броколито и оставете само цветовете. Сварете ги в подсолена вода за 3-5 минути. Извадете и веднага ги сложете под студена течаща вода.

Пригответе пастата според указанията на опаковката. Изцедете и сложете в голяма купа. Добавете сметановата смес и сложете на котлона за 3 минути на много слаба температура.

Свалете от котлона и добавете руколата, пармезана, доматчетата и броколито. Последния лимон изцедете отгоре. Овкусете със още сол и пипер и сервирайте.

 

Опитайте още рецепти за паста ТУК