Паста с риба тон



Време за подготовка: 5 минути
Време за готвене: 25 минути

Необходими продукти:

» 2 малки консерви риба тон, изцедена
» 1 пакет паста – фарфале
» 4 лъжици https://www.supermag.bg/Razumna_pokupka/promotions/view?iid=38404
» 3 скилидки чесън, нарязани на ситно
» 2 глави лук, нарязани на ситно
» 400 мл доматено пюре
» 1 ч. чаша бяло вино
» 3 лъжици каперси, изцедени
» 1 лъжица розмарин, нарязан на ситно
» ½ чаша маслини (черни), нарязани на 4
» 1 ч. лъжица черен пипер
» Сол на вкус
» 2 лъжици магданоз, нарязан на ситно




Начин на приготвяне:

Пригответе пастата според указанията на опаковката.

Загрейте зехтина на средна температура на котлона.

Добавете лука и чесъна и гответе 5 минути.

Добавете доматеното пюре, виното, каперсите, розмарина, маслините и пипера. Гответе още 10 минути (соса трябва да се сгъсти). Посолете.

Смесете соса, рибата тон и магданоза със сварената паста.




Supermag




Вижте още:

Спагети Карбонара

Салата с макарони

Салата Антипасто