Време за подготовка: 5 минути
Време за готвене: 25 минути
Необходими продукти:
» 2 малки консерви
риба тон, изцедена
» 1 пакет
паста – фарфале
» 4 лъжици
https://www.supermag.bg/Razumna_pokupka/promotions/view?iid=38404
» 3 скилидки чесън, нарязани на ситно
» 2 глави лук, нарязани на ситно
» 400 мл
доматено пюре
» 1 ч. чаша
бяло вино
» 3 лъжици
каперси, изцедени
» 1 лъжица розмарин, нарязан на ситно
» ½ чаша маслини (черни), нарязани на 4
» 1 ч. лъжица черен пипер
» Сол на вкус
» 2 лъжици магданоз, нарязан на ситно
Начин на приготвяне:
Пригответе пастата според указанията на опаковката.
Загрейте зехтина на средна температура на котлона.
Добавете лука и чесъна и гответе 5 минути.
Добавете доматеното пюре, виното, каперсите, розмарина, маслините и пипера. Гответе още 10 минути (соса трябва да се сгъсти). Посолете.
Смесете соса, рибата тон и магданоза със сварената паста.
Supermag
Вижте още:
Спагети Карбонара
Салата с макарони
Салата Антипасто