Порции: 2
Време за приготвяне: 45 минути
Необходими продукти:
• 300 гр
паста
• 1
тиквичка
• Сол
• 3 лъжици
https://www.supermag.bg/Razumna_pokupka/promotions/view?iid=46806
• 2 скилидки
чесън, нарязани на ситно
• Щипка
червен пипер
• 2 домата, обелени и нарязани на кубчета
• 120 гр
шунка, нарязана на лентички или кубчета
• Черен пипер
• 1/3 чаша сирене, натрошено
• 3 лъжици свеж магданоз
• Свежа мента
Начин на приготвяне:
Сварете пастата според указанията на етикета. Отцедете и запазете 1 чаша от водата.
Тиквичката настържете на едро ренде. Поръсете със сол и оставете за около 10 минути.
Загрейте зехтина в голям тиган на средна температура. Добавете чесъна и малко сол и пържете до златисто. Добавете червения пипер. Добавете доматите и гответе, докато омекнат. Изстискайте тиквичките и ги добавете към доматите. Добавете сварената паста, шунката и запазената вода и разбъркайте. Оставете 2-3 минути. Подправете със сол и пипер.
Свалете от котлона и добавете сиренето, магданоза и ментата.
Supermag.bg
Вижте още:
Спагети Карбонара
Спагети с гъби в сметанов сос
Паста с рукола