Шоколадово кафе о’ле за Коледа



Порции: 8-10
Време за приготвяне: 26 минути

Необходими продукти:

• 1 ½ чаша прясно мляко
• 2/3 чаша + 1 ч. лъжица захар
• ½ чаша какао на прах
• Канелени пръчици
• Настъргана портокалова кора
• 10 зрънца карамфил
• 2 ½ чаши силно горещо кафе
• ¼ чаша гъста сметана
• Канела
• Какао




Начин на приготвяне:

В тенджера на средна температура смесете млякото, 2/3 чаша захар и какаото и бъркайте докато се разтопи. Добавете канелените пръчици, портокаловата кора и карамфила и оставете да заври. Бъркайте непрекъснато докато захарта за разтопи. Варете 2 минути, свалете от котлона и оставете за 10 минути.

В друга купа с миксер разбийте добре сметаната и останалата захар.

В кана за кафе сипете млечната смес и добавете 2 ½ чаши горещо кафе. Сервирайте в чаши за капучино като гарнирате с подсладената сметана и украсите с канела и какао.




Supermag.bg




Вижте още:

Горещ шоколад с ром

Коледен коктейл: Рудолф Червения нос

Горещ шоколад