Покълването на семена става лесно, почти без никакви усилия. Те израстват за няколко дни, в домашни условия, по всяко време на годината. Кълновете осигуряват по-големи количества хранителни вещества, във вид, който е по-лесен за усвояване от организма, в сравнение с вече узрялото растение. Семената от грах покълват, само ако не са пропукани. Те са много добър източник на протеин, прости захари, калций и фибри. Богати са също на витамин А и C, фосфор, калий и хлорофил.
Не само грахът, но и всички други кълнове имат следните благоприятни характеристики:
подпомагат регенeрацията на клетките
мощни източници на антиоксиданти, минерали, витамини и ензими
оказват алкализиращ ефект върху организма (много често той е твърде „подкиселен“ от неправилно хранене и стрес)
особено богати на кислород, който предпазва от разрастване на чужди клетки в тялото, разпространението на вируси и бактерии
Накисване: 8-12 часа
Изплакване: 2-4 пъти на ден
Покълване: 2-4 дни
Височина: 2.5 сm до 5 cm
Метод:уред за покълване/буркан
Начин на употреба: Накиснете семената във вода със стайна температура - количеството трябва да е колкото да ги покрие. След 8-12 часа ги изплакнете добре под течаща вода и ги разстелете равно върху съд за покълване, както е показано на опаковката. Този вид семена понася еднакво добре покълване в торбичка (от лен или коноп) и в стъклен буркан. Промивайте семената по 2-4 пъти на ден, докато покълнат напълно. При промиването следете да са отцедени добре, защото започнат да гният/мухлясват, ако има излишно количество вода. Когато са готови, може да ги замразите и да ги съхранявате няколко дни, след което могат да продължат да растат. Преди консумация измийте кълновете както миете нормална салата.
Продуктът може да съдържа следи от зърнени култури, соя и синап.
Съхранявайте на сухо и хладно място, далеч от пряка слънчева светлина.
Произход:
Италия
Производител:
Geo