този продукт Ви носи: 3 точки
3.99 лв.
1 бр..
Салата айсберг е много добър източник на фолиева киселина, но съдържа малки количества витамин С. По-тъмните външни листа са богати на бета каротин. Количеството на витамините Е и К в този зеленчук са повече, отколкото при всеки друг. Салата айсберг съдържа още калций, витамини В и РР, пише "Gotvach.bg". Най-често салата айсберг се използва като основна съставка в салата "Цезар" Най-често салата айсберг се използва като основна съставка в салата "Цезар"
Хранителни стойности за | 100 г |
---|---|
Енергийност (ккал/ kJ) | 14 ккал |
Въглехидрати (г) | 2,97 |
от които захари (г) | 1,97 |
Мазнини (г) | 0,14 |
от които наситени (г) | 0,02 |
Протеини (г) | 0,90 |
фибри (г) | 1.20 |
Витамин А (μg) | 503 |
Витамин C (мг) | 2,80 |
Витамин Е (мг) | 0,18 |
Желязо (мг) | 0,41 |
магнезий (мг) | 7 |
калций (мг) | 18 |
калий (мг) | 141 |
Моля, изчакайте.
Добавете продукти за още лв. и доставката ще ви е безплатна.