Пащърнакът е богат на витамини A, B1, B2, B6, C, E, PP и фолиева киселина, минералите калий, калций, фосфор, магнезий, натрий, желязо и цинк. Отличен източник на етерични масла, фурокумарини, глюкозиди, мастни и флавоноиди масла.
Пащърнакът има сладко-лютив вкус. Може да се консумира суров, да се вари, пече или да се добавя в яхнии, супи и гювечи.
Изображението на продукта е илюстративно.
Този продукт е с ориентировъчно тегло на разфасовката и стойността му може да варира. Ще бъдете таксувани за точно отмереното тегло, което ще получите.
Хранителни стойности за |
100 г |
Енергийност (ккал/ kJ) |
75 ккал |
Въглехидрати (г) |
17,99 |
от които захари (г) |
4.8 |
Мазнини (г) |
0.3 |
от които наситени (г) |
0,05 |
Протеини (г) |
1.2 |
Витамин С (мг) |
17 |
Желязо (мг) |
0,59 |
магнезий (мг) |
29 |
калций (мг) |
36 |
Произход:
България