Алабашът е изключително богат на витамин C, но също може да се похвали и с наличието в състава си на витамин A1, фолиева киселина, витамините B1, B2 и B6. Алабашът съдържа средни стойности на вода около 88%, калциеви, магнезиеви, фосфорни, натриеви и калиеви соли (добър източник на минерала калий), както и други минерални вещества – приблизително 1.17%. Белтъчното съдържание в зеленчука се определя на 2.9%, а това на захарите – около 4.7%.
Може да се консумира суров, поръсен със сол или в салата, но също и сварен като пюре. Този кореноплоден зеленчук не е подходящ за хора, които страдат от подагра, защото съдържа пикочна киселина.
Този продукт е с ориентировъчно тегло на разфасовката и стойността му може да варира. Ще бъдете таксувани за точно отмереното тегло, което ще получите.
Да се съхранява при температура между 10 и 25 °C.
Произход:
България