Крем нишесте за бисквитена торта. Нишестето не е произведено от генно модифицирана царевица. Алергени: Пшеница (глутен). Продуктът може да съдържа следи от сусам, сухо мляко, яйцен меланж, бадем.
Указания за приготвяне:
1. Разтворете съдържанието в 100мл. хладко мляко (вода).
2. Към 900мл. мляко (вода) прибавете 140гр. захар и оставете да заври. При непрекъснато бъркане на врящото мляко (вода), добавете на тънка струйка разтворения крем. Варете 5 минути на изключен котлон.
3. С малка част от крема покрийте дъното на формата и върху него подредете предварително овлажнени с прясно мляко (вода) обикновени бисквити. Покрийте ги с крем и наредете върху него още един ред овлажнени бисквити.
4. По Ваше желание: Към останалия крем в съда добавете 2 супени лъжици настърган шоколад и старателно разбъркайте до равномерното му разпределяне в крема. Полученият шоколадов крем разлейте върху последния ред бисквити.
5. Оставете тортата да "отдъхне" най-малко за 3-4 часа.
6. Гарнирайте със сметана, смлени орехи, озахарени плодове, филирани ядки, захарни фигурки.
Произход:
България