Оризът за суши е най-емблематичният продукт от японската кухня.
Ориз за суши House of Asia е специален сорт ориз, който не се натрошава, има характерна лепкавост, а при правилно приготвяне и варене можете да направите суши в различни форми.
Оризът трябва да се измие много добре, след което се оставя да се отцеди за 30-тина минути. Изсипва се за варене в студена вода, като съотношението ориз : вода е 1:1. Вари се под капак на ниска температура за 10 минути, след което котлонът се изключва и се оставя така за още 10-15 минути, без да се маха капака и до пълно поемане на водата.
След като оризът е леко изстинал, може да се добави специалният оцет за суши и да започнете оформянето на ролцата за суши.
Съхранявайте на сухо и прохладно място, без влага и слънчева светлина.
Енергийност (kcal/kJ) |
344 kcal / 1397 kJ |
Въглехидрати (г) |
80.4 г |
от които захари (г) |
0.1 г |
Мазнини (г) |
1 г |
от които наситени (г) |
0.2 г |
Протеини (г) |
6.7 г |
Сол (г) |
0.1 г |
Произход:
Европейски съюз
Производител:
House of Asia