Защо Фина леща КРИНА
готова за 7 мин.!
не дразни стомаха, няма люспа
мек вкус и аромат
След сваряване придобива златист цвят. Подходяща е за крем супи, чорби и салати. Комбинира се с други продукти в пастети и зеленчукови пюрета.Фина леща Крина е отскоро популярната у нас червена леща. Тя се сварява по-бързо от зелената леща и е подходяща за крем супи, пюрета и повечето арабски рецепти с леща. Фина леща Крина е по-лесно смилаема, защото люспата й е внимателно премахната.
Как да я приготвим най-добре:
Тъй като тя е богата на белтъчини, е желателно да я варите на тих огън, със затворен капак. При варене на висока температура е възможно зрънцето да се втвърди и да не омекне даже при по-продължително готвене.
Хранителна информация:
Хранителна стойност 100G %РКП*
Енергийна стойност kJ 1400 17
Енергийна стойност kcal 335 17
Мазнини g: 2,2 3
от които наситени мастни киселини g 0,4 2
Въглехирати g: 48 18
от които захари g 2 2
Влакнини g 11 43
Белтъци g 25 50
Сол g 0 0
- Референтни количества за прием на средностатистически възрастен (8000 kJ/ 2000 kcal).
Произход:
България