Тортилиони са един от множеството варианти на макероне, един от най-старите видове зародили се в Неапол. Името им има съвсем ясен произход: "тортилионе" е характерна рисунка на работата със струг, със спираловидно набраздяване, точно такова, с което те се отличават.Те са една много адаптивна и същевременно оригинална възможност, която традиционно се комбинира с плътни вкусове.
Тортилиони имат неповторима елегантност, дължаща се на тяхната семплост. Формата им изглежда създадена, за да поеме подправката, която сладостно се промъква вътре и около тях между спиралите им, за да прояви в досег с небцето своя аромат.
Енергийност (kcal/kJ) |
359 kcal / 1521 kJ |
Въглехидрати (г) |
70.9 г |
от които захари (г) |
3.5 г |
Мазнини (г) |
2 г |
от които наситени (г) |
0.5 г |
Протеини (г) |
12.8 г |
Сол (г) |
0.013 г |
Произход:
Гърция