Брашното от елда има характерен плътен и земен вкус, поради което е подходящо за приготвяне на тестени изделия, солени и сладки печива.
За приготвяне на безглутенови рецепти може да се използва самостоятелно, или в съчетание с други видове безглутенови брашна или нишестета (до около 50%).
Да се съхранява в затворена опаковка, на сухо и студено място, без пряка слънчева светлина. Поради прахообразното си състояние, съхранявайте на място недостъпно за малки деца.
Енергийност (kcal/kJ) |
365 kcal / 1528 kJ |
Въглехидрати (г) |
71 г |
от които захари (г) |
1.6 г |
Мазнини (г) |
3.2 г |
от които наситени (г) |
0.68 г |
Протеини (г) |
12.9 г |
Сол (г) |
0.1 г |
Произход:
Украйна
Производител:
Dr.Keskin