Ако сте решили да опитате какъв е вкусът на ястието, приготвено със самардала, то знайте, че пресните листа е по-добре да не се подлагат на кулинарна обработка. За целта използвайте само сушената смес. Прясна самардала може да вложите в салати и по-специално такива с домати и краставици, с които подправката се съчетава доста добре.
Картофи със самардала
Поръсете салатата с натрошено сирене, защото самардала допълва успешно и неговия вкус. С не по-малка успеваемост, самардалата придава интересен вкус и на зелената салата или ястия от спанак, лапад, коприва.
Сушената самардала е отлична за овкусяване на картофи, сготвени под всякаква форма, а също така яйца, пилешко месо, агнешко месо и агнешки дреболии, печени гъби и ориз. Препечена филийка, намазана с масло и поръсена със самардала навява на мнозина носталгичен спомен от детството. Важно е да се отбележи, че солта в ароматната подправка е колкото самата самардала, което означава, че трябва да използвате в умерени количества или ако добавяте подправката в ястие, не добавяйте отделно много сол.
Произход:
България