Описание
Бахарът е плодът на едно тропическо дърво, което расте в Ямайка, Куба и Мексико. Цветът му е тъмно кафяво-червен, ароматът - много приятен, зърната му не са еднакви по размер. След беритбата се смила докато придобие вида, в който го познавате.
Смленият бахар подхожда на колбаси, свинско, маринати за месо, пиле и пастет. Слага се още в сосове с вино или домати, в сос barbecue, в повечето бели сосове, а също и в различни баници. В сладкарството можете да го използвате в компоти, кексове, крем баваруа и бисквити.
Напомня канела, карамфил, индийско орехче, джинджифил и пипер и може отлично да се съчетае с тях. Също така подхожда чудесно на дафинов лист, кардамон, кориандър, кимион, червен пипер и куркума.
Условия за съхранение
Да се съхранява на сухо и хладно място, далеч от пряка слънчева светлина.
Произход:
Гърция