ARETIS Extra Virgin зехтин се извлича от сортове маслини Kalamata. Въпреки че можете да готвите с extra virgin, трябва да се има в предвид, че той гори при по-ниска температура. Запазете скъпия качествен зехтин за дресинги, маринати и студени ястия – и използвайте не толкова скъпата версия Pomace за готвене и печене. Зехтинът съдържа повече мононенаситени мастни киселини от която и да е друга мазнина. А освен че не съдържа холестерол, той всъщност е едно от средствата, с които бихте могли да намалите лошия холестерол и да прочистите кръвоносните си съдове от натрупаните плаки. Маслиновото масло „ARETIS” се произвежда съгласно най-строгите стандарти и качествен контрол /сертификати като ISO 22 000 и ISO 9001/. Това са продукти с отлично качество от района Гитио на полуостров Пелопонес в Гърция.
Без химична обработка, без ГМО, 100% натурален продукт.
Хранителни стойности за |
100 мл |
Енергийност (ккал/kJ) |
824/3389 |
Въглехидрати (г) |
0 |
от които захари (г) |
0 |
Мазнини (г) |
91.6 |
от които наситени (г) |
12.8 |
Протеини (г) |
0 |
Сол (г) |
0 |
Произход:
Гърция