Производството на висококачествен зехтин е запазена марка на Сполето. Името на този малък и живописен италиански град не винаги е било свързвано със зехтина, наричан също така “зеленото злато”.
Costa d'Oro се появява на пазара през 1968 година, когато фамилиите Сабатини и Сантироси решават да превърнат в бизнес своите познания и опит в производството на изключително висококачествен зехтин.
Отначало Costa d'Oro е малка семейна фирма с регионално значение. С течение на времето тя прогресивно успява да завземе все по-добри позиции, както на местния, така и на международните пазари. Авторитетът на фирмата непрекъснато нараства благодарение на постоянството и висококачествените продукти, предлагани на клиентите през годините.
През 1983 година, следвайки икономическите тенденции и разрастването на полето на действие на фирмата, Costa d'Oro премества седалището си в новата индустриална зона в Сполето (Мадона ди Луджо). Там фирмата разполага с значителен складов капацитет и по-голяма производствена сила, която й позволява да задоволи нарастващото търсене на многото и различни пазари, на които фирмата успешно развива своята дейност.
Хранителни стойности за |
100 г |
Енергийност (ккал/ kJ) |
819/3367 |
Въглехидрати (г) |
0 |
от които захари (г) |
0 |
Мазнини (г) |
91 |
от които наситени (г) |
14 |
Протеини (г) |
0 |
Сол (г) |
0 |
Произход:
Италия