Сиренето Резерва на Мандра Алфатар, е бяло саламурено сирене от краве пълномаслено мляко, зряло 60 дни. Има много богат и наситен млечен вкус, слаба киселинност и изразена масленост. Консистенцията е твърда, шуплите са малки, буците са идеално оформени. Произведено е от мляко на определена група животни, с по-висока масленост и плътност. В производството се влага и уникална комбинация от ароматообразуващи млечно-кисели закваски, която развива богатия и наситен млечен вкус, с уникален букет от аромати по време на 60 дневното зреене.
Алфатар е търговска марка на мандрата, в която се произвеждат висококачествени, 100% натурални млечни продукти, при затворен цикъл на производство. Имат собствената кравеферма и отглеждат около 350 крави на свободно-боксов режим. Осигурява се непрекъснато свеж въздух чрез специална вентилационна система и ежедневно почистване на най-високо ниво. Здравословното отглеждане на животните и безкомпромисната хигиена при доенето, траспортирането и съхранението на суровото мляко, предпазват от замърсявания с прах и микроорганизми, допринасят за изключително добрия вкус и качество на крайните продукти. Млякото се преработва по класическа технология, без използване на консерванти, Е-добавки и изкуствени съставки.
Да се съхранява при температура между 2 и 6 °C.
Енергийност (kcal/kJ) |
268 kcal / 1113 kJ |
Въглехидрати (г) |
2.4 г |
от които захари (г) |
2.4 г |
Мазнини (г) |
21 г |
от които наситени (г) |
12.5 г |
Протеини (г) |
17.4 г |
Сол (г) |
3.5 г |
Произход:
България
Производител:
Алфатар