Лабне е меко сирене с текстура, подобна на крема сиренето. На вкус е нещо средно между цедено кисело мляко и крема сирене. Най-често се предлага под формата на малки топчета, потопени в слънчогледово масло. Приготвя се от цедено кисело мляко и е част от кухнята на Близкия Изток – по-точно Лабнето произхожда от Ливан. Лабнето все пак е вид сирене, което може да е приготвено от различни млека. Също така може да е както натурално, така и с добавени подправки като червен пипер, мента, чубрица и др.
По традиция Лабне се използва за закуска или като междинно хапване, в съчетание с плодове или различни видове салати. Може да бъде и заместител на заквасената сметана в някои ястия. Темперирано Лабнето може да се сервира върху препечени филийки, или тънки крекери и да служи като ордьовър.
Продуктите с марка "Мое Твое Наше" се произвеждат от MJ Dairies, производител с впечатляващо портфолио. Фабриката се намира в Карлово и през 2004 година наследява млекопреработвателното дружество Топалица. Отличава се със съвременно оборудване, висококвалифициран персонал и специалитети, характерни за кухните на Близкия Изток и Балканите.
Да се съхранява при температура между 2 и 6 °С.
Енергийност (kcal/kJ) |
272.5 kcal / 1130 kJ |
Въглехидрати (г) |
0.5 г |
от които захари (г) |
0.5 г |
Мазнини (г) |
22.5 г |
от които наситени (г) |
11.51 г |
Протеини (г) |
17 г |
Сол (г) |
3.5 г |
Произход:
България
Производител:
Мое Твое Наше