Био Липов Мед Bio Honey 350 г

този продукт Ви носи: 13 точки

Цена за 1 бр:

12.99 лв.

Не е наличен в момента

Тегло:

350 гр.

Описание на продукта
Оригинален натурален мед получен от цветовете на дървото Липа, липовият мед е един от най-ценните и най-добри сортове мед, който съществува от хиляди години. Амброзиалният аромат на мъничките жълто-бели цветя привлича пчелите от километри, заради големите количества нектар, произвеждан от цветовете. Нектара се добива от края на пролетта до началото на лятото и при топло и влажно време, когато има най-много нектар. Този нектар е добра храна за пчелите и резултатът е високо качествен монофлорен мед. Освен отличният вкус и уникалният аромат, липовият мед има много ползи за здравето Той е естествен тоник, който повишава енергийните нива и подобрява работата на имунната система.

Аромат: Флорален със силен пикантен и интензивен компонент
Цвят: Бледо жълт и светъл кехлибар със зеленикави рефлекси
Вкус: Сладък с леки горчивина и стягане
Текстура: Средна до бърза кристализация във фини до средни кристали

Съдържание
Захари
Меда съдържа 3 типа захар: фруктоза (продова захар), глюкоза (гроздова захар) и захароза (обикновена захар). Съотношението межу тях зависи от източника на нектар и ензима инвертаза отделян от слюнчестата жлеза на пчелата, която разгражда сложните захари на прости.
Витамини
Витамините в меда са витамин C и някои комплексни витамини B (рибофлавин, пантотенова киселина, пиридоксин, биотин, никотинова киселина).
Минерали
Меда съдържа повечето от минералите: калий, хлор, сяра, магнезий, калций, желязо, манган, натрий, фосфор, силиций и мед. Всички тези вещества правят меда толкова полезен за човешка консумация. По-тъмните видове мед са по-богати на минерали, отколкото по-светлите.
Протеини
Тъй като протеините са особено важна съставна част от растенията, протеините се съдържат и в меда в резултат на преработеният нектар и цветен прашец. Те могат да бъдат под формата на прости съединения или под формата на много сложни химични съединения.
Киселини
Органичните киселини също влизат в състава на меда, в малки количества: най- често ябълкова, оксалова, винена, млечна, мравчена, лимонена ки др.

Етерични масла

Маслата в меда са изключително важни, понеже те придават характерният му аромат, но е важно да се знае, че маслата са термично нестабилни и бързо могат да се изпарят при нагряване на меда.

Условия за съхранение
Да се съхранява на сухо и хладно място, далеч от пряка слънчева светлина.

Алергени
мед

Произход:

България
Препоръчани продукти