Животните, които се използват в желираното месо на Черга се отглеждат в малка ферма в село Ломец. Това е чист, спокоен район, далеч от шума и замърсения въздух, при условия близки до естествения им начин на живот. Агнетата се отглеждат в здравословна среда, при хуманни условия, балансирано хранене, без употреба на антибиотици и хормонални препрати.
Агнешкото месо се обезкостява в сертифицирана кланица. Отделя се само месото от агнешките бутове и се нарязва на едри парчета, които се овкусяват с билкови подправки – пресни, от градината или сушени, според сезона, и малко готварска сол. След това месото се оставя да поеме подправките и да се отцеди, затваря се в буркани, добавя се малко вода, която при стерилизацията се изпарява и образува полезно и вкусно желе. После се стерилизира в автоклав, за да се запазят всички витамини и аминокиселини. Така се получава вкусното и полезно агнешко месо в собствен сос.
Съхранение: до +18 С.
Продукт за директна консумация.
Хранителни стойности за |
100 г |
Енергийност (ккал/ kJ) |
178/ 745 |
Въглехидрати (г) |
1,51 |
от които захари (г) |
0,5 |
Мазнини (г) |
11,7 |
от които наситени (г) |
4,7
|
Протеини (г) |
17,5 |
Сол (г) |
0,15 |
Произход:
България