Филе от Треска Охладено 1 бр ок. 800 г
Състав:
Средно 100 г треска съдържат около 17-19% протеин, 0, 5-5% мазнини, 82 ккал, 17.9 белтъчини, 0.6 г мазнини, 37-43 г холестерол и никакви въглехидрати.
Описание на продукта
Треската е крехка риба с изключително ниско съдържание на мазнини. Също така съдържа ниско количество холестерол. Маслото от черен дроб на треска е сред най-здравословни рибени масла. То съдържа в големи дози полезните омега-3 мастни киселини, както и много витамини и минерали.
Най-важната му полза е, че е сред най-големите животински източници на витамин А. Маслото от черен дроб на треска също така е на първо място сред всички останали рибни видове по съдържание на витамин D.
Вкусът и ароматът на рибата добре се съчетават с магданоз, лук и свежи зеленчуци. Имайте предвид, че месото на треската е крехко, но доста сухо, което значи, че в хубаво да се маринова преди да се пече или да се мята на скара.
Най-добрият вариант е да си приготвите треска на пара, което отнема не повече от 10 минути. Поднесете филето от риба треска с лек сос от зехтин, прясно изстискан лимонов сок, настъргана кора от лимон, ситно нарязан копър и малко сол и черен пипер на вкус.
Пушената или осолена треска на филета е идеално мезе са водка, ракия или вина.