Скаридите са изключителен деликатес. Подходящи са за коктейли, салати и кулинарни специалитети. Могат да се консумират печени на скара, варени, задушени, панирани или пържени. Основно правило при подготовката им е да не се преваряват, защото месото става твърдо и безвкусно. Сурово-замразените се размразяват колкото да се отделят и се пускат във вряща вода с подправките. За по-приятен аромат можете да ги варите в
бира.
Готовите скариди изплуват на повърхността след не повече от 8-10 минути. Варено-замразените се варят най-много 3 минути (също във вряща вода с подправки).
Коктейлът от скариди, при който скаридите се варят за 5 - 7 минути, след това се охлаждат и се сервират със сос, е най-популярния начин, при който можете да се насладите на чудесния вкус на морския деликатес.
Произход:
Еквадор