Регион:Тракийска низина, България
Климат и почви: Регионът се характеризира с континентален климат. Топло и сухо лято с добро разпределение на валежите през целия вегетативен период. Мека и топла зима без пролетни слани. Почвите са червена глинеста и канелено горска, които са богата на активни карбонати, с отличен механичен състав, изключително подходящи за отглеждане на червени сортове грозде като Мерло, Каберне Совиньон и Сира.
Прибиране на реколтата: Селективно ръчно бране при захарност не по-висока от 25% и среден добив до 650 кг. от дка.
Tехнология на производство: Виното е произведено чрез контролирана ферментация във ферментатори с механично потапяне на шапката, формирано е във френски дъбови бъчви.
Тип: Червено сухо вино. Остатъчна захар до 4 г/л.
Цвят: рубинен, жив и искрящ, с чудесен гланц, ароматът е многопластов, мощен, фин и завладяващ, а добре изразената пловодвитост (червени костилкови и горски плодове), се допълва от нюансите на ванилия и какао
Вкус: много мек, гладък и равномерен и създава трайни и впечатляващи послевкусови усещания
Подходящи ястия: Виното се съчетава добре с мариновано телешко месо, ястия, приготвени от месо на фурна, говеждо бонфиле с броколи и огретен, патешки гърди на скара, патица, пушени и сушени колбаси, средно зрели, меки сирена.
Сервиране: Виното се сервира охладено 18 ˚- 20˚С
Затваряне: Коркова тапа
Алк.: 14.8%
Произход:
България