Описание на продукта
През 1890 г. в североизточна Гърция, семейство Цантали започва да произвежда узо по уникална тайна рецепта, преда- вана от поколение на поколение. Търсенeто на ароматното узо нараства и през 1945 г. Евангелос Цанталис отваря първата си дестилерия в Солун. Благодарение на несравнимото качество и уникалния характер на анасоновото питие, то добива светов- на слава и днес на автентичния му чист вкус се наслаждават ценители от 36 страни.
Производството на Tsantali оuzo става по традиционна технология, която не изисква добавки, които изкуствено да омекотяват вкуса. Етиловият алкохол и седемте билки, които дават уникалния аромат на Tsantali оuzo, престояват 24 часа в ръчно изработени медни съдове. След това микстурата внима- телно се дестилира. Най-добрата част от дестилата, нарича- на „сърце”, се отделя за повторна дестилация. Целият процес протича при непрекъснат надзор и тестове за качество.
Подходящо питие за всякакви случаи - чисто, с лед или разре- дено с вода; смесено с доматен или портокалов сок, Tsantali оuzo се съчетава отлично с ордьоври от националната гръцка кухня, но е най-добро с морски дарове и деликатно запържени храни. Чиста класикаTsantali Узо не съдържа добавки, които изкуствено омекотяват вкуса.
Подобни продукти