Брашното от рожков е здравословен успешен заместител на какаото, отличаващ се с богатото си съдържание на минерали, протеини, богат е на витамини А, В1, В2, В3 и D и е с високо съдържание на калций, фосфор, калий, магнезий, желязо, манган и мед. Подходящо е за приготвяне на сурови десерти, ядкови напитки, смутита, като топла напитка, заместваща горещ шоколад. В сладкиши, десерти, сурови барчета, бонбони и др.
Сертификат: BG-BIO-18
Хранителни стойности за |
100 г |
Енергийност (ккал/kJ) |
222/929 |
Въглехидрати (г) |
88,7 |
от които захари (г) |
49,1 |
Мазнини (г) |
0,7 |
от които наситени (г) |
0,2 |
Протеини (г) |
4,6 |
Сол (г) |
0 |
Произход:
Европейски съюз