Био кръгъл ориз, подходящ за различни гарнитури и ястия. Оризът съдържа витамини от групата В, които са особено важни за нервната система и поддържането на енергийния баланс на организма; витамин Е - антиоксидант, който предпазва човека от въздействието на замърсената околна среда; фосфор, който подпомага делението и възпроизводството на клетките; а също калий, калций и магнезий.
Начин на приготвяне: Сварете 125 г суши ориз в 300 мл вода, след като заври, оставете да къкри за около 15 минути. Изключете котлона и оставете за 10 мин. След това поръсете ориза със смес от 1 с.л. оризов оцет, ½ с.л. сурова тръстикова захар и ½ ч.л. сол, разбъркайте.
Съхранявайте на сухо и прохладно място.
Енергийност (kcal/kJ) |
352 kcal / 1480 kJ |
Въглехидрати (г) |
73.1 г |
от които захари (г) |
1.2 г |
Мазнини (г) |
2.4 г |
от които наситени (г) |
0.7 г |
Протеини (г) |
8.5 г |
Сол (г) |
0.02 г |
Произход:
Германия